2022年3月13日日曜日

過去は生ゴミ、過去は消える




 


過去は生ゴミである。
という話を思い出しました。


よく、今の自分は過去からできている
と言われます。


なので過去に悪い行いをしたら
未来に繋がるのか?
と考えて、
自分の人生、今ままでどうせ上手くいかなかったから、
未来永劫、この先もイケてないだろう・・・。

と諦めモードに入っていた時期がありました。


しかし、
過去は生ゴミ、
未来は今から作られる


といった、
話を聞きました。


過去から未来へ続いているのではないのです。

過去は生ゴミ、
過去は消えてなくなるもの。

という、考え方です。


この考え方ですと、
今までイケてなかったから、これから先もダメだろう
とは思わなくなります。


「今」「今日」充実して過ごせば、
未来が良くなる
と思えてくるのです。


この考え方で
「今」「今日」を大切にすることができます。


毎日充実した日を送り、
後悔しないような人生を送りたいものです。




レシピ:いちごのレアチーズケーキ Recipe : Strawberry Raw Cheese Cake



バレンタインデーに嫁からチョコレートをもらっていたので、そのお返しに新作レシピを作りました。

いちごをピューレ状にせずあえて果肉が残るように潰すことで、チーズに負けずいちごが味わえる仕上がりにしました。



レシピはわたしのCOOKPAD投稿ページのこちらから。


でだ、またもや英語の勉強を兼ねて、レシピを英語で書いてみましょう。
If you can read Japanese, please see this recipe from above link.
For my studying English, let's write it in English.

SERVING
1 round cake pan (φ18cm)

INGREDIENTS
【Bottom】
・70g Biscuits
・30g Unsalted butter
・1 tbsp Honey
【Filling】
・1 pack Strawberry
・200g Cream cheese
・50g Sugar
・200cc Fresh cream
・5g Powdered gelatin

DIRECTIONS
<Advance preparation>
(1) Keep cream cheese to soften at room temperature.

(2) Soak powdered gelatin with 2 tbsp water.



<Preparation>
【Bottom】
(3) Put biscuits in plastic bag, and crush them finely.
(4) Put butter and honey in heat-resistant container, and heat in microwave oven at 500W for 30-60 seconds to melt.

(5) Add melted butter and honey in crashed biscuits, and bind them well. After that, place it on bottom of cake pan.




【Filling】
(6) Slice middle of 4 strawberries and remain 8 sheets for decorating. Other than that, mush roughly with fingers.


(7) Add sugar to cream cheese, and bind them well until creamy.
(8) Add fresh cream in dividing 3 times and stir well each times.


(9) Add mushed strawberry and stir well.





(10) Heat gelatin in microwave oven at 500W for 30-60
seconds to melt. Add it and stir well.




(11) Pour in filling to bottom and flat surface. Place sliced 8 strawberries on surface.



(12) Chill 3 hours over in refrigerator.

Best regards,