前回のブログで書いたインターネット上の友人に送ったケーキ。こんな感じ。
『ルマンド』を使ったボトムがいい感じにザクザクです。
レシピはわたしのCOOKPAD投稿ページのこちらから。
で、英語の勉強を兼ねて、レシピを英語で書いてみましょう。
If you can read Japanese, please see this recipe from above link.
For my studying English, let's write it in English.
SERVING
1 round cake pan (φ18cm)
INGREDIENTS
<Bottom>
・24 sticks (2 packs) 『Lumonde』 made by BOURBON
→If you cannot obtain it, you can use cone flake instead of it.
・150g Couverture chocolate
<Raw chocolate including some nuts>
・150g Nuts (Walnut, Almond, Cashew nuts, etc.)
・130g Couverture chocolate
・200cc Fresh cream
<Topping>
・About 30g Caramel crunch or Almond praline
DIRECTIONS
<Advance preparation>
(1) Set a pattern paper on only bottom of hole pan.
<Preparation>
【Bottom】
(4) Put them to hole pan, and make side wall (height is about 3cm) and flat bottom with them. (If you use a pallet knife, this work become easily.)
【Fillings】
(6) Put a bowl of couverture chocolate in hot water, and melt it.
【Finishing works】
『ルマンド』って実はRではなくてLなんですよね。
あと、生チョコだからといってrareではなくrawです。
Best regards,
ナッツたっぷりで食感も楽しめそうですね。
返信削除>仮面サラリーマンさん
返信削除ボトム、生チョコ内のナッツ、トッピングで3種類のザクザク食感が楽しめます。