Cherry Blossom Festival! Pot and kiimo
桜の季節まっさかり。天気が崩れて激しい雷雨にも見舞われましたが、まだまだお花見が楽しめます。
The cherry blossom season is just around the corner.
Although the weather has collapsed and we have been hit by a heavy thunderstorm, we can still enjoy cherry blossom viewing.
【水戸の桜まつり】— 茨城県 (@Ibaraki_Kouhou) 2019年4月2日
ソメイヨシノ・シダレザクラなどが美しく咲き競います。
まつり期間中には、桜山・桜川のぼんぼり装飾、千波湖畔やお堀の桜のライトアップなどがおこなわれます。
開催期間:4月15日(月)まで
会場:桜山、千波公園など水戸市内6か所https://t.co/HSLJPpmNfb pic.twitter.com/UShnsHDYBr
桜まつり!花も団子も
Cherry Blossom Festival! Flowers and dumplings
桜まつりに出かけるとき、意外と自分たちで食べ物や飲み物を準備してしまいます。
そのほうが節約になると考えていたからです。
ところが実際には、
『え。それなに』
『うわ美味しそう』
と、出店で買うこともあります。少なくないです。
とくに目がないのは、おいも系。
「つぼやきいも」
が、かなり好きです。気に入ってます。
茨城県産さつまいも、つぼやきいもで東京銀座でも販売されています。
茨城県産さつまいも、つぼやきいもで東京銀座でも販売されています。
When we go to the Sakura Festival, we unexpectedly prepare our own food and drinks.
I thought it would save me money.
However, in reality,
"Huh. What is that"
"Wow it looks delicious"
I sometimes buy it at the store. Not a few.
The ones that have no particular eyes are the Oimo system.
"Tsuboya Kiimo"
But I really like it. I like it.
Sweet potatoes from Ibaraki prefecture, as well as pots and kiimo, are also sold in Ginza, Tokyo.
【銀座】蜜た~っぷり!壺でじっくり90分焼き上げるホクホクの焼き芋♡https://t.co/WcTfz30weW— レッツエンジョイ東京 (@enjoy_tokyo) 2018年12月6日
石焼きなどの一般的な焼き芋とは違い、素焼きの壺の中でじっくりと焼く「つぼやきいも」が女性に大人気!しかも冷やして食べる新感覚の「アイスやきいも」もあって両方食べたい♪(*´﹃`*) pic.twitter.com/MWnYRjL1qs
新元号が発表されました🌸🇯🇵— 銀座つぼやきいも (@tsubo_yakiimo) 2019年4月1日
「令和」万葉集からとったなんて素敵ですね!
記念すべき今日のおやつに、和スイーツつぼやきいも🍠いかがでしょう☺️#銀座つぼやきいも #令和 #元号 #やきいも #和スイーツ #和 #はんなりスイーツ #はんなり #お祝い #めでたい #春スイーツ pic.twitter.com/09HdWOBtWW
さすがに「つぼやきいも」は、自宅から準備してこれませんからね。
石焼き芋も同様ですが。
おにぎりやサンドイッチを準備するのは手間ですから、まあ、前日前夜に菓子パンを買っておいたりするのは、いつものこと。蒸しケーキが特売になっていると、いくつか買っておいたりします。蒸しケーキには、プレーンタイプと、チョコ、スイートポテト、と味の種類があるのですが、あの黒々としたチョコ蒸しケーキは、いつもいつも手を伸ばしてしまいます。
「つぼやきいも」は、あの雰囲気も好きなんですよね。そこにある、たたずまい。
つぼがあります。
開けると、ほっくほくのさつまいも。
あまり湯気は立ち上りませんが、あつあつです。
桜の花びらは、ちょうど良い薄さなので、昼の眩しい太陽光に透ける姿も、夕陽に染まるタイミングも、ライトアップされた夜景も、それぞれに素敵です。
でもたいていは、どれかだけを堪能する感じです。
あまり長居しないほうなので。
シートを敷いてお花見するのも好きですが、手軽に出かけて、さらりと楽しむスタイルの方が無理なく楽しめています。
予定を立ててガチガチに行動するよりも、ふらり、さらり、軽いフットワークの方が、あと味も良かったりするので。
満開の桜のトンネルを自転車で走ったら気持ち良いだろうなと思いつつも、徒歩圏内で眺めたり、てくてく歩いて眺めていることが多いです。
As expected, "Tsuboya Kiimo" is not prepared from home.
The same is true for Ishiyakiimo.
Preparing rice balls and sandwiches is a hassle, so it's usual to buy sweet buns the night before. When steamed cakes are on sale, I buy some. There are different flavors of steamed cakes, such as plain type, chocolate, and sweet potatoes, but that dark chocolate steamed cake always reaches out.
"Tsuboya Kiimo" also likes that atmosphere. The appearance there.
There is a pot.
When you open it, you can see the sweet potatoes.
The steam doesn't rise so much, but it's hot.
The petals of the cherry blossoms are just right thin, so the appearance of seeing through the bright sunlight of the day, the timing of dyeing in the setting sun, and the illuminated night view are all wonderful.
But most of the time, I feel like I'm just enjoying one of them.
I don't stay long.
I also like to lay out sheets and see the cherry blossoms, but I enjoy the style of going out easily and enjoying it lightly.
It's better to have a lighter footwork than to make a schedule and act hard.
I think it would be nice to ride a bicycle through the cherry blossom tunnel in full bloom, but I often look at it within walking distance or by walking.
ほしいも?
Dried potato?
ほしいもというと、ひらべったいイメージ。
でした。
が。
「まんまるタイプ」を見つけました。
聞けば、
「すごく人気がある」そうです。
しかも「知られているよ」とのこと。
え。
知らなかった。
「へえ。世の中には、これ知らないのもいるのか」
みたいな口ぶりだったので、
いやいやいや。と、自分の周りにも確認してみると、
「なにそれ美味しそう」という反応。
要するに、初めて知ったのです。
同じ県内でも、産地の地元では定番。
知っている人は、全国各地に。
スイートポテトかと思いました。
まるごと、ふっくらと、美味しさを堪能できます。
What I want is an image that I want to open up.
was.
But.
I found a "round type".
If you ask,
"It's very popular."
Moreover, he said, "It's known."
Huh.
I did not know.
"Hey. Is there anything in the world that doesn't know this?"
It was like that, so
No no no. When I check around myself,
The reaction "What is it delicious?"
In short, I knew it for the first time.
Even within the same prefecture, it is a standard in the local production area.
People who know it all over the country.
I thought it was sweet potato.
You can enjoy the whole, plump and delicious taste.
定番スイーツ
Classic sweets
なんの味付けもせずに、そのまんま。それが美味しいのも魅力です。
さつまいも。
むらさきいも。
自宅で加熱しておいて、持ち歩いても良いのですが、時間の経過とともに固くなってしまいます。
あるいは、潤いがつよすぎて、べちゃっぐちゃっと。柔らかくて美味しいには美味しいのですが。
その点で、
焼きたて、
加熱・保温中、
つぼの中や石の上から取り出して食べるさつまいもは、
皮がサラサラで中身ホクホクと、
最高のタイミング。
甘酒との愛称もバッチリです。
もはや万歩計の数字を確認するまでもなく、数万歩を歩いていたりするので、カロリーとか気にせずに食べてしまうほうが、筋肉痛予防にも効果的(*'ω'*)根拠はありませんが。
そうそう、安納芋を見かける機会も増えてきました。
ころっと丸い感じの安納芋、あのホクホク感も素晴らしい。絶品です。
It's just that, without any seasoning. It is also attractive that it is delicious.
Sweet potatoes.
Purple potatoes.
You can heat it at home and carry it around, but it will harden over time.
Or it's too moisturized and messy. It's delicious to be soft and delicious.
In that respect
Freshly baked,
During heating and heat retention,
Sweet potatoes that are taken out of the acupoints or on stones and eaten
The skin is smooth and the contents are fluffy,
The best timing.
Nicknamed amazake is also perfect.
You don't have to check the numbers on the pedometer anymore, and you're walking tens of thousands of steps, so eating without worrying about calories is more effective in preventing muscle pain (*'ω' *). There isn't.
Oh yeah, the chances of seeing Anno potatoes have increased.
The round and round Anno potatoes and that fluffy feeling are also wonderful. It is excellent.
絶景ドローン
Superb view drone
太平洋を眺められる小高い丘に、畑が広がっています。
ドローンの普及で、さまざまな絶景が身近になっています。
ちょっと上空から。
それだけで「ここ、こんなに、すごいところだったんだ」
と思い知ります。
ドローンの映像を見せてもらうと、いろいろと近くに感じられてしまいます。
ドローンの映像を見せてもらうと、いろいろと近くに感じられてしまいます。
世間的には、有名観光地や絶景ポイントなどが注目を集めるでしょうが、いつもの場所や通いなれた場所を絶景感覚で堪能することで、いつもとはぜんぜん違う新鮮な感覚を楽しめます。
いつもは地上から、ときどき展望台や塔から。そんな場所を、ドローンで見ることができると、ほんとうに新鮮です。
The fields spread out on a small hill overlooking the Pacific Ocean.
With the spread of drones, various superb views are becoming familiar.
A little from the sky.
That alone "it was such a great place here."
I know.
When you show me the image of the drone, you will feel a lot closer.
Famous tourist spots and scenic points will attract attention in the world, but by enjoying the usual places and familiar places with a superb view, you can enjoy a completely different and fresh feeling.
Usually from the ground, sometimes from the observatory or tower. It's really fresh to see such a place with a drone.
2018年、磯崎駅(茨城県)。— 駅の目録屋 (@eki_no_mokuroku) 2018年8月2日
#湊線 #ひたちなか海浜鉄道 #駅舎 #駅 #鉄道写真 #干し芋
駅周辺には広大なさつまいも畑が広がっていました。この辺りは茨城県が全国第1位の生産量を誇る干し芋の主な生産地の一つだそうです。 pic.twitter.com/OEroIfyB8L
平磯-磯崎間の車窓には一面のさつまいも畑が広がっていました。— 神奈川工科大学鉄道研究部 (@kaitrrc) 2015年8月30日
ひたちなか海浜鉄道の沿線はさつまいもの名産地で、特に干し芋(地域では乾燥いもと呼ばれているそうです)はお土産品としても有名ですね。 pic.twitter.com/N0Aid7NY7z
まだまだ桜まつり!
Still more cherry blossom festival!
まだまだ桜まつりは続きます。
ソメイヨシノのあとは、山桜。新緑の葉っぱと白い花びらの組み合わせも美しい。
さらにゴールデンウイークが近づけば、ネモフィラも見頃を迎えます。
ゴールデンウイークは、令和ですね。
The Sakura Festival is still going on.
After Yoshino cherry tree, there are wild cherry blossoms. The combination of fresh green leaves and white petals is also beautiful.
As Golden Week approaches, Nemophila will be in full bloom.
Golden Week is Reiwa, isn't it?
オリジナル投稿:2019年4月2日